LinuxOpen Source

Ubuntu 20.04’e LibreOffice 7.0 Kurulumu

LibreOffice, Linux ve Windows sistemleri için ücretsiz ve açık kaynaklı eksiksiz bir ofis paketidir. En son LibreOffice 7, Linux sistemine indirilebilir ve kurulabilir.

Libreoffice’i resmi PPA altında bulunan debian paketini kullanarak kurabilir veya kurmak için Snap paketini kullanabilirsiniz.

Bu eğitim, LibreOffice’i Ubuntu 20.04 LTS Linux sistemine kurmanıza yardımcı olacaktır.

Önkoşullar

Sudo ayrıcalıklı hesap erişimi ile Ubuntu sisteminize giriş yapın.

LibreOffice’i Ubuntu’ya Kurmak

En son Libreoffice paketleri resmi PPA altında mevcuttur. Ayrıca, Snap paketi libreoffice kurulumu için kullanılabilir.

Libreoffice’i Ubuntu sistemine kurmak için aşağıdaki yöntemlerden birini seçin:

Snap Paketi kullanarak Libreoffice’i yükleyin

Libreoffice snap paketi kurallı ekip tarafından korunur. Ubuntu 20.04 sistemi, önceden yüklenmiş ek paket yöneticisi ile birlikte gelir.

Sisteminizde bir terminal açın ve çalıştırın:

sudo snap install libreoffice

LibreOffice’i PPA aracılığıyla kurun

LibreOffice 7.0’a özgü PPA, en son debian paketleri ile birlikte mevcuttur.

Her şeyden önce, terminali başlatıp şu komutu çalıştırarak sisteminize ekleyebilirsiniz:

sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/libreoffice-7-0 

Yazılım Güncelleyici yardımcı programı, sisteminizdeki paket önbelleğini güncelleyecektir. Dolayısıyla, LibreOffice’i sisteminize kurmak veya yükseltmek için aşağıdaki komutu çalıştırmanız gerekir:

sudo apt install libreoffice

Bu kadar. Libreoffice, sisteminize kuruldu

Muhammed Kerim Koç

1996 yılında Giresun Şebinkarahisarda dünyaya geldim. İlk ve orta öğretimi Şebinkarahisarda tamamladım. Liseyi Şebinkarahisar Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde bitirdim. Üniversite için de Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Bilgisayar programcılığını okudum. Üniversite stajı için gelmiş olduğum özel bir firmada işe başladım. 5,5 yıl bu firmadan çalıştıktan sonra farklı bir sektör olan inşaat sektöründe Bilgi teknolojileri Uzmanı olarak 8 ay çalıştım. Daha sonra özel bir şirkette Sistem Network Sorumlusu olarak 4 ay çalıştıktan sonra proje sonlandırılmasından dolayı işten ayrıldım. Tekrar dan 5.5 yıl çalışmış olduğum firmaya Sistem ve Network Yöneticisi olarak geri döndüm ve çalışmaya başladım. Kendimi geliştirmek için Bilge Adam Akademi den Sistem Uzmanlığı eğitimi aldım. Sanallaştırma ve Ağ tarafında kendimi sürekli olarak geliştiriyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu