LinuxOpen Source

Ubuntu 20.04’e Slack Nasıl Kurulur

Slack, bulut tabanlı popüler bir ekip işbirliği aracıdır. Bu, ekipler için tüm iletişiminizi tek bir yerde toplayan yeni bir tür mesajlaşma platformudur.

Takım hesabınızı ücretsiz oluşturmak için slack.com’u ziyaret edebilirsiniz . Ücretsiz plan, sınırlı özellikler sağlar ancak küçük bir ekip için oldukça kullanışlıdır. Gelişmiş özellikleri kullanmak için ücretli sürüme yükseltin.

Bu eğitim, Slack’i Ubuntu 20.04 Masaüstü sistemine yüklemenize yardımcı olacaktır.

Ubuntu’da Slack’i Yükleme

Slack’i Ubuntu işletim sistemine kurmak için aşağıdaki yöntemlerden birini seçebilirsiniz. Snap paketini veya debian paketini kullanarak Slack’i kurun.

  • Slack’i Snap Paketi ile yükleyinSlack, Ubuntu sistemine kurulum için hızlı bir paket olarak mevcuttur. Microsoft tarafından dağıtılır ve sürdürülür.Snap paketleri, komut satırından veya Ubuntu Yazılım uygulaması aracılığıyla yüklenebilir.Sisteminizde bir terminal açın ve şunu yazın:
sudo snap install slack --classic 
  • Hepsi tamam. Slack, Snap paketi kullanılarak kurulmuştur.
  • Debian Paketi ile Slack’i yükleyinSlack’i debian paketiyle de kurabilirsiniz.Resmi Slack indirme sayfasına gidin . Ardından, Slack debian paketini sisteminize indirin.İndirme bittiğinde. Slack’i Ubuntu sistemine kurmak için bir terminal açın ve aşağıdaki komutu yürütün.
sudo dpkg -i ~/Downloads/slack-desktop-*.deb 

Hepsi tamam. Slack, Debian paketi kullanılarak kuruldu.

Slack Uygulamasını Aç

Slack uygulama başlatıcısı tüm uygulamaların altında bulunacaktır. Etkinlikler köşesine gidin ve Uygulamaları Göster simgesini tıklayın.

Ardından “slack” arayın. Başlatıcıyı aşağıdaki gibi göreceksiniz:

Ubuntu sistemlerinde Slack uygulamasını açmak için başlatıcı simgesine tıklayın.

Sonuç
Bu eğiticide, Ubuntu 20.04 LTS Linux sistemine Slack masaüstü uygulamasını kurmayı öğrendiniz.

Muhammed Kerim Koç

1996 yılında Giresun Şebinkarahisarda dünyaya geldim. İlk ve orta öğretimi Şebinkarahisarda tamamladım. Liseyi Şebinkarahisar Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde bitirdim. Üniversite için de Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Bilgisayar programcılığını okudum. Üniversite stajı için gelmiş olduğum özel bir firmada işe başladım. 5,5 yıl bu firmadan çalıştıktan sonra farklı bir sektör olan inşaat sektöründe Bilgi teknolojileri Uzmanı olarak 8 ay çalıştım. Daha sonra özel bir şirkette Sistem Network Sorumlusu olarak 4 ay çalıştıktan sonra proje sonlandırılmasından dolayı işten ayrıldım. Tekrar dan 5.5 yıl çalışmış olduğum firmaya Sistem ve Network Yöneticisi olarak geri döndüm ve çalışmaya başladım. Kendimi geliştirmek için Bilge Adam Akademi den Sistem Uzmanlığı eğitimi aldım. Sanallaştırma ve Ağ tarafında kendimi sürekli olarak geliştiriyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu